Mitt Eget Rum

 

Sätt dig bekvämt på en stol och känn att du sitter rak i ryggen men utan att spänna dig.

 

♥ Börja med att andas lugnt en stund. Andas in genom näsan och ut genom munnen tills du känner att lugnet har lagt sig i hela kroppen och du är helt närvarande i dig själv.

 

♥ Nu föreställer du dig en trappa som leder uppåt. Den kan se ut precis som du vill, det viktiga är att den leder uppåt.

 

♥ Börja gå uppför trappan. Lägg märke till om du ser symboler eller annat på sidorna, men fastna inte i dem utan fortsätt vandra uppåt.

 

♥ När du når toppen på trappan kommer du till en silvervit, vacker dörr. Se hur den öppnar sig av sig själv för att välkomna dig in.

 

♥ När du stiger över tröskeln kommer du in i ett rum. Allt som finns här är ett stort vackert fönster på sidan, och framför dig en stor eldstad där det brinner en eld.

 

♥ Framför eldstaden står två fåtöljer. Den högra är din. Gå dit och sätt dig ned.

 

♥ Se dig om i rummet en stund, njut av värmen från elden och utsikten genom fönstret.

 

♥ Efter en stund märker du att det sitter någon i den andra fåtöljen. Det är din vägledare som har kommit för att hälsa dig välkommen till dig själv.

 

♥ Se in i vägledarens ögon och känn kärleken som strömmar tillbaka till dig.

 

♥ Om du vill kan du ställa en fråga nu eller bara sitta tillsammans en stund.

 

♥ Du kommer att höra en silverklocka slå tre gånger.

 

♥ Det är tecknet på att det är dags att gå tillbaka.

 

♥ Tacka vägledaren

 

♥ Gå ut genom dörren och vandra nedför trappan igen, det kan gå ganska fort ibland och du landar på stolen i den egen kropp.

 

♥ Börja sträck på kroppen, armar och ben. Öppna ögonen och komm tillbaka till rummet. Välkommen hem!

 

Det här rummet är Ditt Eget Rum som du kan besöka när du vill. För att samtala med din vägledare, möblera och dekorera eller för att få healing eller bara vila.

 

(Om du känner dig ”hög”, flygig eller yr efteråt, betyder att du inte jordat dig ordentligt. Tänk dig att du skickar ned rötter från dina fötter eller svanskota, ner i Moder Jord. Skicka ned all överskottsenergi som en gåva till Jorden och ta tacksamt emot den lugna energi som du får tillbaka. Dra upp den genom dina rötter och låt den sprida sig i hela kroppen. När du är klar, dra tillbaka rötterna till dig själv igen.)

 

Lycka till! Ninni

 

Den här meditationen har jag funnit på nätet för ett antal år sedan.

Om du som upphovsman känner igen den så hör gärna av dig, så kan jag länka till dig.