Att öppna och stänga kanalen.

 

Du kan öppna och stänga på många olika sätt. Du kommer så småningom att hitta det sätt som känns bäst för dig. Här får du ett exempel hur du kan göra. När du öppnar så börjar du alltid med Rotchacrat och när du stänger så börjar du med Kronchakrat.

 

 

Att öppna dina chakran:

 

Exempel:

Tänk dig att du vid Rotchakrat har en blomma som är röd, den är i knopp. Tänk dig sedan att du öppnar blomman kronblad för kronblad tills den är helt öppen.

Fortsätt sedan upp tillNavelchakrat, där du har en orange knopp som du öppnar blad för blad, tills den är helt öppen.

Sedan går du upp till Solar plexus, den gula knoppen, som även den öppnas blad för blad, tills den är helt öppen.

Vidare till Hjärtchakrat, den gröna(rosa) knoppen som öppnas på samma sätt tills den är öppen helt och hållet.

Vidare uppåt till Halschakrat, den blåa knoppen som vecklas ut på samma sätt.

Pannchakrat och den indigoblå knoppen som du öppnar kronblad för kronblad, tills den står i sin fulla blom.

Sist men inte minst till Kronchakrat och den violetta knoppen, som du låter slå ut fullt ut.

 

Det är viktigt att du alltid öppnar dina chakran från Rotchakrat till Kronchakrat för att få ett korrekt flöde. Det är inte möjligt att göra en korrekt öppning på något annat sätt, således kan man inte öppna enstaka chakran exempelvis Solar plexus eller Hjärtchakrat. När du öppnat alla chakran är det viktigt att du även jordar dig!!

 

 

 

Att stänga dina chakran:

 

Exempel:

När du stänger din kanal börjar du med Kronchakrat och ser den violetta blomman som är helt öppen, tänk dig att du stänger den kronblad för kronblad till den är en blomknopp. Fortsätt sedan med de övriga chakran på samma sätt.

 

Du väljer själv vad dina chakran symboliserar. Som här, en blomma. En dörr. Eller kanske en solfjäder som du fäller ut och drar ihop. Känn efter vad som känns bäst. Ett tips är att visualisera att du låser ordentligt vid Kronchakrat. Kanske med ett klick? Att gå omkring och vara på glänt och med ditt violetta ljus visa för andevärlden att du är hemma, blir bara jobbigt. Lär dig att stänga av och sätta på, så kan du vara tillgänglig för det andliga när DU känner för det.

 

De tre övre energicentrana kallas för Triaden och används vid kommunikation med andevärlden. De fyra lägre kallas för Kvantum och andvänds för det intuitiva arbetet.

 

Med ljus och värme.....Ninni